PROBLEMI SA VODOSNABDEVANJEM U MEDVEĐI, ZASEDAO ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

Na jučerašnje održanoj sednici Štaba za vanredne situacije, bilo je reči o aktuelnoj situaciji sa vodosnabdevanjem u Medveđi.

Naime, u poslednjih par nedelja, u mnogim mesnim zajednicama došlo je do problema sa vodosnabdevanjem, i nemogućnosti isporuke pijaće vode stanovnicima nekih mesnih zajednica zbog letnje suše.

Zaključak sednice Štaba je da, ukoliko se nastavi sušni period i ne bude bilo dovoljnih padavina, se angažuje što više cisterni iz susednih opština koje će biti dostupne stanovnicima u prioritetnim mestima Lecu, Gazdaru i Negosavlju, kao i da se napravi plan restrikcije korišćenja pijaće vode po satnici koju će sačiniti JKP „Obnova“.

Direktor JKP „Obnove“, Stanko Milošević preneo je prisutnima da se smanjio dotok vode, zbog  suša koje dovode do smanjenja kapaciteta vode na samom izvorištu.

„JKP „Obnova“ je odradila branu i podigla nivo reke za 1,5 m. Postoje 4 bunara i dešavalo se da isti budu skroz suvi – rekao je Milošević.

Prema njegovim rečima, postoji mogućnost da voda nestaje i zbog čišćenja reke, kao i zbog eksploatacije šodera. On je dodao i da se voda nenamenski troši u ovom sušnom peridu.

U toku jučerašnjeg dana na terenu su bile cisterne iz Leskovca i Lebana, a danas pomoć stiže iz vojne baze u Borovcu.