IZBEGNUTA TRAGEDIJA: Kamionska prikolica se survala u školsko dvorište

prikolica 1

Leskovac – Kamionska prikolica prepuna peska survala se sa auto puta pravo u školsko dvorište u centru Predejana i oštetila jedan pomoćni objekat. 

Povređenih na sreću nema iako su se deca igrala u drugom delu dvorišta, a ispod samog nadvožnjaka sa kog je sletela prikolica se nalazi i zelena pijaca. Nezgoda se desila jutros u 9:15.

Vozač kamiona niške privatne firme ”Savić MP kompani”, koja je podizvođač radova na izgradnji Koridora 10, izgubio je kontrolu na vozilom nakon što mi je pukla kuka za koju je bila vezana prikolica. On je uspeo da zaustavi kamion i tom prilikom je manje oštetio dva automobila koji su se kretali iza njega, dok se prikolica suevala z školsko dvorište stare škole ”Aca Sinadinović” u centru ovog mesta.

prikolica 2

”Čuo se neverovatno jak prasak. Istrčao sam iz kuće i video šta se desilo. Sreća oa deca u tom trenutku nisu tu igrala fudbal, kao što imaju običaj ” priča nam jedan meštanin Predejana čija kuća se nalazi u blizini nadvožnjaka. 

Predejančani su vidno uznemireni zbog svega što se desilo. Kažu nije prvi put da kamioni i automobili slete upravo na to mesto.

”Školu su zbog toga izmestili na dugo mesto. Pre desetak godina se tu survao kamion, pa je zbog toga nova škola sagrađena na brdu. A sad su nam ovde preselili zelenu pijacu, da svi izginemo” komentarisali su ogorčeni Predejančani kad se na licu mesta pojavila naša novinarska ekipa. 

Saobraćaj na Koridoru 10 se odvija normalno, a prikolica je nakon nekoliko sati uklonjena dizalicom iz školskog dvorišta.