sajam

Kompanija „Delta Relstejt“ predstavila je rukovodstvu Leskovca idejni projekat za uređenje leskovačkog Sajmišta po kome će zgrada Sajma, prepoznatljiva “šajkača”, biti srušena.

Leskovački sajam je 2007. godine na aukciji u Beogradu prodat za 126 miliona dinara kompaniji “Delta”, uz obavezu da se u razvoj uloži 6,33 miliona dinara.

Prema ovom planu, na mestu gde se sada nalazi Sajam, trebalo bi da se izgradi poslovno – stambeni objekat sa hotelom, podzemnom garažom i parking prostorom koji će moći da koriste svi Leskovčani.

„Sama hala ne uklapa se u projekat. Njeno održavanje ili eventualno renoviranje je preskupo i ona će, ukoliko se ovaj projekat prihvati, biti srušena” kazala je Sandra Borđoški, predstavnica ove kompanije.

Radove na budućem poslovno – stambenom objektu sa hotelom na mestu današnjeg Sajma, kako je predviđeno projektom, radile bi isključivo lokalne, leskovačke firme, koje bi za te poslove angažovale preko 1.000 radnika.

Konačnu reč o danas predstavljenom projektu doneće rukovodstvo grada. Oni danas nisu želeli da se izjasne o ovoj ideji već su pažljivo pratili prezentaciju.

Ipak, jedno je neosporno – Leskovčani “šajkaču” od tada smatraju simbolom svog grada.