Hoće da ruše zgradu sajma, simbol Leskovca!

sajam

Kompanija „Delta Relstejt“ predstavila je rukovodstvu Leskovca idejni projekat za uređenje leskovačkog Sajmišta po kome će zgrada Sajma, prepoznatljiva “šajkača”, biti srušena.

Leskovački sajam je 2007. godine na aukciji u Beogradu prodat za 126 miliona dinara kompaniji “Delta”, uz obavezu da se u razvoj uloži 6,33 miliona dinara.

Prema ovom planu, na mestu gde se sada nalazi Sajam, trebalo bi da se izgradi poslovno – stambeni objekat sa hotelom, podzemnom garažom i parking prostorom koji će moći da koriste svi Leskovčani.

„Sama hala ne uklapa se u projekat. Njeno održavanje ili eventualno renoviranje je preskupo i ona će, ukoliko se ovaj projekat prihvati, biti srušena” kazala je Sandra Borđoški, predstavnica ove kompanije.

Radove na budućem poslovno – stambenom objektu sa hotelom na mestu današnjeg Sajma, kako je predviđeno projektom, radile bi isključivo lokalne, leskovačke firme, koje bi za te poslove angažovale preko 1.000 radnika.

Konačnu reč o danas predstavljenom projektu doneće rukovodstvo grada. Oni danas nisu želeli da se izjasne o ovoj ideji već su pažljivo pratili prezentaciju.

Ipak, jedno je neosporno – Leskovčani “šajkaču” od tada smatraju simbolom svog grada.