Izloženi radovi za idejno rešenje gradskog trga

izlozba 3

Leskovac – Svi  radovi otvorenog, javnog, idejnog, anonimnog Konkursa za idejno urbanističko – arhitektonsko rešenje uređenja centralne zone Leskovca javno su izloženi danas u galeriji Leskovačkog kulturnog centra.

Izložba će biti otvorena do 30. Decembra. Svi građani mogu da uzmu učešće i daju svoje mišljenje i sugestije kod izbora najprihvatljivijeg rešenja. Od prijavljenih trideset radova pristiglo je ukupno jedanaest radova.

izlozba 2

Prema zakonskoj regulativi iz ove oblasti i uslovima iz raspisa konkursa, žiri je zasedao i doneo odluku da ne dodeli prvu, drugu ni treću nagradu, jer nijedan rad nije zadovoljio sve zadate kriterijume.

izlozba 4

“„Ima tu jako dobrih ideja ali je trenutno nemoiguće da se sprovedu, što zbog finansija, tako i zbog trenutnog urbanističkog plana. Jedna od ideja je bila da se deo kod bivše glavne Pošte zatvori i bude samo pešačka zona, a da se ispod toga napravi podvožnjak. Bilo je predloga da se u sentru kod gradske fontane napravi velelepan lavirint od žive ograde. Složićete se, to je neizvodljivo iz mnogo razloga“ naveo je Slaviša Zlatanović, direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju.

izlozba 1

Umesto nagrada dodeljena  su dva prva jednakovredna otkupa u iznosu od po 200.000, dinara, tri jednakovredna druga otkupa u iznosu od po 70.000,dinara i tri jednakovredna obeštećenja u iznosu od po 30.000, dinara.

Na proleće će se ipak krenuti  sa radovima na uređenju trga u centru grada jer su urbanisti odlučili da na osnovu svih radova naprave svoj idejni projekat po kojem  će se raditi.

„Do kraja 2015. godine centar grada bi trebalo da dobije potpuno novi izgled“ kažu u leskovačkoj Direkciji za urbanizam i izgradnju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *