Javna rasprava o kapitalnim investicijama protekla bez primedbi

Do predviđene javne rasprave o kapitalnim investicija grada Leskovca za 2020. danas nije došlo s obzirom na to da se posle gradonačelnikovog izlaganja u skupštinskoj sali niko od prisutnih nije javio sa eventualnim primedbama, sugestijama ili komentarima.

Neke od kapitalnih investicija u narednoj godini biće rekonstrukcija dela Bulevara Nikole Pašića za koju će biti obezbeđeno 250 miliona dinara, obnova ulice Radeta Žunića u iznosu od 138 miliona dinara, ali i  nastavak izgradnje gradskog trga i energetska sanacija Osnovne škole „Josif Kostić“. Za radove na gradskom kolektoru koji bi trebalo da budu završeni sredinom 2020, budžetom za narednu godinu opredeljeno je 240 miliona dinara.

Za elektrifikaciju polja u  narednoj godini biće izdvojeno nešto više od 102 miliona, a za poboljšanje energetske efikasnosti objekata javne namene preko 350 miliona dinara.

Za rekonstrukciju Dečijeg dispanzera u narednoj godini budžetom je predviđeno 140 miliona dinara. Još jedno značajno ulaganje 2020. biće izgradnja gradskog stadiona, za šta je planirano izdvajanje od 900 miliona, dok je ukupna vrednost radova dve milijarde 140 miliona dinara. Takođe je planirana rekonstrukcija škola „Aca Sinadinović“ u Predejanu i  „Vožd Karađorđe“ u Leskovcu, kao  i Prihvatilišta za žene i decu žrtve nasilja, a biće završena i sanacija i dogradnja škole „11. oktobar“. Grad će konkurisati i za rekonstrukciju i energetsku efikasnost vrtića u Vučju i Grdelici, kao i vrtića „Naše dete“ u Leskovcu, istakao je u svom izlaganju gradonačelnik Cvetanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *