Održana javna rasprava i o budžetu za 2020: primedbe u vezi sa radom Apoteke Leskovac, izdvajanjima za medije, uvećenjem budžeta kabineta gradonačelnika….

Za razliku od javne rasprave o kapitalnim investicijama grada, rasprava o budžetu koja je održana dva sata kasnije u skupštinskoj sali bila je daleko posećenija.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izložio je odluku o budžetu prema kojem ukupni javni prihodi i primanja za 2020-tu godinu iznose četiri milijarde 630 miliona dinara, a sa sopstvenim sredstvima budžetskih korisnika biće uvećana za 99 miliona. U strukturi tih prihoda, između ostalih, nalaze se oni koji su ustupljeni od strane republike, nešto više od dve milijarde dinara ili 45 posto ukupnog budžeta, dok izvorni prihodi čine 19 posto što je preko 905 miliona.

Rashodi za zaposlene čine 25,4 posto i uvećani su za oko 73 miliona dinara zbog povećanja zarada u javnom sektoru. Stalni troškovi uvećani su i kod sportsko-rekreativnog centra „Dubočica“ jer dug za struju od 24 miliona nije plaćen, objašnjava gradonačelnik.

Sunčica Stojanović, diplomirani farmaceut pozdravila je izdvajanje budžetskih sredstava za infrastrukturu, sport, kulturu i ostalo, ali je, kao jedna od osam zaposlenih koji su ostali u Apoteci Leskovac, naglasila da bi grad trebalo da se pobrine i o njima. Gradonačelnik Cvetanović odgovorio je da prema preseku dugovanja koje  je obavljeno u maju, apotekarska ustanova duguje 455 miliona dinara. Za plate je potrebno oko 20 miliona, naveo je gradonačelnik.

Dragan Savić, odbornik u Skupštini grada uputio je zamerku na povećanje od 10 miliona dinara za medije, a primedbe na budžet imao je građanin Bratislav Stamenković. On je  zamerio, kako je rekao,  neblagovremeno obaveštavanje o održavanju javne rasprave, zatim na uvećanje budžeta kabineta gradonačelnika za osam miliona dinara, kao i na, kako je istakao, narušavanje mikroklime zbog izgradnje trga. Našao je primedbu i na isticanje uštede prilikom elektrifikacije polja, koja po njegovim proračunima i nije nešto značajna.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *