Javni poziv za ostvarivanje prava na podsticaje u stočarstvu za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi za ovu godinu raspisan do 11. aprila

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u stočarstvu za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi za 2024. godinu raspisan je i trajaće do 11. aprila, objavilo je Ministarstvo poljoprovrede, šumarstva i vodoprivrede.

Za tov junadi po grlu izvdojene su 22 hiljade dinara, za jagnjadi i jaradi 3 hiljade, a za tov svinja hiljadu i po dinara po grlu.

Pravo na podsticaje ostvaruje pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koje ispunjava uslove propisane zakonom, a kojima se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju i koje je u Registru poljoprivrednih gazdinstava izvršilo obnovu registracije za tekuću godinu.

Stručnjaci dodaju da se Zahtevi podnose preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji za grla predata klanici, izvezena ili upućena na teritoriju Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija od dana isteka roka za podnošenje zahteva po prethodnom javnom pozivu, odnosno od 13. juna prošle godine.

Iz Poljoprivredne savetodavne stručne službe Leskovac podsećaju da je u toku i javni poziv za podsticaje u biljnoj proizvodnji koji takođe traje do 11. aprila.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *