Više od 18 hiljada učenika, školovalo se u TŠ “Rade Metalac” u prethodnih 138 godina

Podelom zahvalnica učenicima, koji su ostvarili značajne rezultate na republičkim takmičenjima i njihovim mentorima, kao i prigodnim programom, obeležena je danas 138. godišnjica Tehničke škole „Rade Metalac“ u Leskovcu.

Tokom 138 godina postojanja, kroz srednju Tehničku školu „Rade Metalac“ prošlo je i okvalifikovalo se za rad, ali i dalje školovanje, više od 18 hiljada mladih ljudi. Oni su danas tehničari ili inženjeri u mnogim preduzećima, ali i rukovodioci, instruktori i pronalazači. Neki od njih su i naučni radnici na domaćim i inostranim fakultetima. Stalno stručno usavršavanje zaposlenih i opremanje škole, osnovni su ciljevi, koji se uspešno realizuju uz pomoć lokalne samouprave.

Plakete za izuzetan doprinos u radu ove škole, pripala je gradonačelniku Goranu Cvetanoviću i Brankici Stamenković, članici Gradskog veća.

Tehnička škola „Rade Metalac“ danas je jedna od najvećih vaspitno-obrazovnih ustanova u Jablaničkom okrugu, kako po broju učenika, tako i po broju odeljenja, a područja koja se izučavaju su mašinstvo, elektrotehnika i saobraćaj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *