Jedna osoba poginula a tri povređene u saobraćajnoj nesreći kod Brestovca

Danas oko 13 časova u okolini Brestovca dogodila se saobraćajna nesreća, u kojoj je poginula ženska osoba, a troje povređeno, među kojima dva deteta, potvrđeno nam je u Policijskoj upravi Leskovac.

Do nesreće je došlo kada je automobil marke “kia”, u kojem se nalazila četvoročlana porodica iz Mađarske, sleteo sa puta. Žena je na licu mesta podlegla povredama, dok su tri osobe prevezene u Urgentni klinički centar Niš.

– Kod M.P.L. (43), mađarskog državljanina, nakon hitne dijagnostike, utvrđene su teške, životno ugrožavajuće povrede, između ostalog, krvarenje u mozgu i moždanim opnama, krvarenje u vratu, višestruki prelomi rebara. Pacijent je prebačen u operacionu salu. Nakon višečasovnih hirurških intervencija tokom dana, hospitalizovan je na Klinici za anesteziju UKC Niš. Nalazi se u teškom opštem stanju- navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju, hospitalizovane su dve devojčice, bliznakinje, starosti 19 meseci.

-Nakon urađene kompletne dijagnostike po trauma protokolu, utvrđeno je da je jedna od pacijentkinja imala povredu- posekotinu jezika, koja je odmah hirurški sanirana od strane maksilofacijalnih hirurga, kao i prelom desne nadlaktice, koji je trenutno, prema rečima lekara, konzervativno saniran.

Iako je, kako kažu nadležni, reč o teškoj telesnoj povredi, nije zivotno ugrožena. Kada je reč o drugoj pacijentkinji, ona sem ugruvanosti, nema povreda – navodi se u saopštenju Urgentnog kliničkog centra Niš.

Obe pacijentkinje hospitalizovane su na odeljenju Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju UKC Niš i nalaze se u stabilnom stanju, dodaju u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *