Još 354 poljoprivrednika sa područja grada Leskovca dobila ugovore o subvencijama

Uručenjem još 354 ugovora o subvencijama poljoprivrednim proizvođačima sa područja grada Leskovca, u vrednosti od 18,8 miliona dinara, danas je završena ovogodišnja podela podsticajnih sredstava za šta je iz budžeta lokalne samouprave opredeljeno ukupno 47 miliona dinara.

U proteklim danima, izvršena je podela ugovora o subvencijama poljoprivrednim proizvođačima iz grdeličkog, porečjanskog i manojlovačkog kraja. U pitanju je 831 poljoprivrednik, koji će zahvaljujući ovim sredstvima osavremeniti svoju proizvodnju.

U periodu od 2012. godine do danas, finansijski je podržano ukupno 9.558 poljoprivrednih proizvođača. Za ovu namenu, iz budžeta grada, opredeljeno je oko 370 miliona dinara. Prema rečima Gorana Cvetanovića, predsednika Grada Leskovca, u idućoj, 2024. godini, izdvajanja će biti uvećana za više od sto procenata, odnosno sa ovogodišnjih 47 miliona na 101 milion dinara.

Ovom prilikom, predsednik Cvetanović je istakao i da je Poljoprivredna zadruga „Lokošnički kozji rog“ ušla u postupak brendiranja autohtone crvene paprike, po kojoj je selo Donja Lokošnica poznato.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *