Završeno uređenje Doma kulture Roma u Leskovcu, kao i asfaltiranje ulice u kojoj se nalazi

Radovi na uređenju Doma kulture Roma, u ukupnoj vrednosti od milion 800 hiljada dinara, kao i na asfaltiranju ulice Zeke Buljubaše, u kojoj se nalazi ova ustanova kulture, vredni 10,3 miliona dinara, u potpunosti su okončani. Zahvaljujući ovim investicijama lokalne samouprave, stvoreno je prijatno okruženje u ovom delu grada.

Dom kulture Roma, kao prva ustanova u zemlji ovakvog tipa, koja inače broji 12 zaposlenih, stvara kvalitetan sadržaj i neguje kulturnu baštinu romske populacije već više od četvrt veka. U novu fasadu ove ustanove kulture, u tekućoj godini, uložen je milion 200 hiljada dinara, dok je u prošloj izdvojeno 600 hiljada dinara za uređenje čeone strane.

U poslednjih pet godina, kako je istakao Srećko Živković, direktor Doma kulture, značajna sredstva su uložena u unapređenje rada i uslova za boravak. On dodaje da je ova ustanova opremljena i novim aparatima, kao što su četiri kompjutera, tri štampača, video projektor, a instaliran je i novi video nadzor. Donacijom grada i nemačke organizacije ASB, obezbeđena su i dva klima uređaja, kao i kancelarijski materijal.

Radovi na asfaltiranju ulice Zeke Buljubaše, u dužini od 427 metara i u vrednosti od 10,3 miliona dinara, i u kojoj se nalazi Dom kulture Roma, u potpunosti su završeni. Isto tako, privedeni su kraju radovi i na uređenju susedne Porečke ulice. Tim povodom, iz budžeta grada Leskovca izdvojena su 2,6 miliona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *