Još jedna generacija najboljih srednjoškolaca otišla na nagradnu ekskurziju

Još jedna generacija srednjoškolaca, nosilaca  „Vukove diplome“, otišla je na nagradnu ekskurziju koju organizuje Kancelarija za mlade uz finansijsku podršku Grada Leskovac. Za realizaciju ovogodišnjeg putovanja iz gradske kase izdvojena su tri miliona dinara.

Sedamdeset učenika će narednih dana obići prirodne lepote i znamenitosti u Kragujevcu, Sremskim Karlovcima, Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Paliću, Fruškoj Gori i drugim mestima u Srbiji.

Zbog epidemiološke situacije prošle godine napravljena je pauza u realizaciji  nagradne ekskurzije za nosioce Vukove diplome, a na pojedinačne račune „vukovaca“ uplaćeno je po 25 hiljada dinara.  Inače za sprovođenje ovog programa tokom 6 godina opredeljen je iznos od 21 milion dinara.

Prema rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića ovo je jedan od simboličnih načina da se mladi ljudi afirmišu i podstaknut na dalji rad i trud.

Gradonačelnik je nosiocima Vukove diplome predstavio neke od mladih članova svog kabineta,  koji su nakon uspešno završenog školovanja i stručnog usavršavanja dobili priliku da budu deo njegovog tima.

Inače pored nagradne ekskurzije, još jedan programa koji za cilj ima pružanje podrške mladima je novčana nagrada za mlade talente koja se dodeljuje dva puta godišnje na Dan Svetog Save i Dan grada. Na ovaj način od 2012. godine nagrađeno je oko 3 600 mladih, a za ovu namenu izdvojeno je skoro 109 miliona dinara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*