Još oko 100 miliona dinara iz vlasotinačkog budžeta zbog tužbi na ime faktičke eksproprijacije

U Opštini Vlasotince do sada je podneto 1505 tužbi na ime faktičke eksproprijacije, presude su donete po osnovu 551-e, od toga je isplaćeno 377 sa ukupnim iznosom od 57.836.000 dinara, ove je istakao Bratislav Petrović, predsednik vlasotinačke opštine, na sinoćnjem nastavku skupštinskog zasedanja.

On je naglasio da se, nažalost, ovaj problem nastavlja pa se u ovoj godini očekuje isplata više od 100 miliona dinara iz opštinske kase na ime faktičke eksproprijacije.

Građani su do sada za njihovo zemljište dobili 21.900.000, a troškovi parničnog postupka iznose 35.990.000. Iz ovoga se vidi da mnogo veći deo sredstava ide za troškove advokata i za razne takse. Pametno je što smo svu isplatu usmerili preko pošte jer sada građani vide da su prevareni od strane advokata, dodao je Petrović.  On je naveo primer korisnika u Mesnoj zajednici Stranjevo, koji je dobio 1890 dinara za zauzeće imovine, a advokat je dobio 108. 000 dinara.

Zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić je apelovao na građane da ne prihvataju da daju punomoćja i saglasnosti već da se obrate svojoj opštini, imovinsko-pravnoj službi, pravobraniocu, za bilo koji vid saveta i za plaćanje zauzeća zemljišta, ali bez dodatnih troškova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *