Kinezi ulaze u Dom sindikata, zakupci se ljute i ne žele da napuste lokale

sindikat 2

Leskovac – Čitava zapadna strana  Doma sindikata od marta meseca biće pretvorena u još jednu Kinesku robnu kuću, potvrđeno nam je u Veću Samostalnih sindikata koje gazduje ovom zgradom.

Pojedini sadašnji zakupci ovog prostora pobunili su se protiv ove odluke predsednika i sekretara Veća Samostalnih sindikata.

Sekretar Veća Samostalnih sindikata Jovica Nedeljković kaže da su morali da se odluče na ovakvo rešenje jer ni jedan od trenutnih zakupaca ne plaća redovno kiriju, a kako je istakao, Kinez je ponudio da renovira čitav prvi sprat i prizemlje sa zapadne strane.

„Mi moramo da razmišljamo o našoj budućnosti. Ovu zgradu jesu gradili svi radnici, ali jedino je Veće tu da je održava. Ne želimo da propada, a taj novi zakupac je ponudio da dosta uloži u renoviranje zapadne strane zgrade“ rekao nam je Nedeljković.

sindikat 3

Ugovori  sa sadašnjim zakupcima sklopljeni su na određeno vreme, tačnije na godinu dana.

„Njime je predviđeno da se saradnja nastavi, ali samo u slučaju da zakupac ima opravdani interes za tako nešto i da zakupac redovno izmiruje svoje obaveze prema zakupodavcu- što ovom prilikom nije slučaj jer su dugovanja pojedinih korisnika tog prostora i više desetina hiljada dinara“ objašnjava Nedeljković.

U saopštenju za javnost koje su pojedini zakupci lokala poslali našoj televiziji oni postavljaju pitanje kako je moguće da je doneta odluka da se ovi lokali izdaju nekome drugome a da to nije nigde javno oglašeno.

U Sindikatu kažu da zakonom na to nisu obavezani.

„Mi odgovaramo samo Veću Samostalnih sindikata. Sekretaru, što saj ja, i predsedniku Veća“ kratko je odgovorio Nedeljković.

sindikat 1

U sindikatu podsećaju da su u potpisanim ugovorima svi ti zakupci prihvatili kao svoju obavezu da zakupljeni prostor napuste ukoliko zakupodavac ima svoje potrebe ili ima potrebe izdavanja  celog bloka, s tim što je Sindikat obavezan da im ponudi drugi adekvatan prostor, na šta su skoro svi oni pristali.

„Mi smo im ponudili da pređu u kancelarije u istočnoj strani zgrade. Sve agencije su pristale, kao i jedna prodavnica tehničke robe. Oni se sele samo u drugi deo zgrade, ne razumem u čemu je onda problem“ dodao je on.

Inače, trenutno u ovom prostoru posluju različite delatnosti, počev od menjačnice, prodavnice stolarije, obućara, knjižare, prodavnice cveća, tekstilne robe, dve fotokopirnice, tri agencije za promet nekretnina, advokatske kancelarije do radionice za popravku tehničkih aparata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *