Zaštitnik građana: Najčešće nam ugrožavaju prava na radu

11.12. Zastitinik gradjana 1

Leskovac – Kroz Kancelariju Zaštitnika građana u leskovačkoj Narodnoj biblioteci za poslednje dve godine i po godine, koliko se realizuje projekta „Elektronski pristup zaštitniku građana „ prošlo je preko 1.500 osoba.

Posredstvom Interneta ljudi su se pravnom timu Zaštitnika građana najviše žalili na povredu prava na radu, prava na zaštitu imovine, na „ćutanje administracije“, povredu prava na pravično suđenje, pravo na suđenje u razumnom roku.

Takođe, prema rečima koordinatora Zaštitnika građana u Leskovcu Dimitrija Stajića građani su, tokom perioda od dve i po godine, izražavali nezdovoljstvo radom organa jedinica lokalne samouprave i lokalnih javnih preduzeća, sudova,  a žalili su se i na rad Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i Centra za socijlani rad.

„Čak i u slučajevima kada zaštitnik građana nije nadležan da reaguje osobe koje se obrate za pomoć mogu da računaju na besplatan pravni savet“, navodi Stajić.

11.12. Zastitinik gradjana 2

Kancelarija Zaštitnika građana u leskovačkoj biblioteci Radoje Domanović radi ponedeljkom i sredom od 11 do 13 časova, a potrebno je da stranke ponesu svu dokumentaciju kao dokaz ugroženosti njihovih prava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *