Kiša kriva i što Dom učenika nije završen?

unnamed

Leskovac – U Domu učenika srednjih škola u Kajmakčalanskoj ulici u Leskovcu u toku su radovi na fasadi zgrade i ploči objekta.

Kako su kiše u prethodnom periodu znatno uticale na dinamiku izvođenja radova očekuje se stabilizacija vremena da bi se podigao krovni pokrivač i maksimalnim kapacitetima krenulo u nastavak planiranih radova.

Iako je planirano da se sa nadogradnjom Doma učenika srednjih škola, kojom će se dobiti 700 kvadratnih metara korisne površine, počne još pre mesec dana vremenske prilike uticale su na to da realizacija ove investicije bude planski produžena.

-Namera je, ukoliko vremenske prilike to dozvole, da svi radovi budu gotovi ali i da se upotrebna dozvola dobije do početka nove školske godine. Planirano je postavljanje i opreme za protiv požarnu zaštitu, video nadzor i elektronsko evidentiranje ulaza i izlaza iz ustanove ali i opreme za solarno zagrevanje sanitarne vode– tokom leta, a zimi parnog kotla. Ovim će se značajno uštedeti energija s obzirom da je projektom planirano da svaka soba ima bojler, istakao je direktor Novica Ilić.

Iako će ustanova dobiti još 20 soba u kojima će biti mesta za 58 kreveta kapacitet će biti povećan za 30 ležajeva.

-Standard korisnika usluga biće daleko viši jer će u novodograđenom prostoru studenti imati sobu za učenje, teretanu i prostor za ostale slobodne aktivnosti, rekao je šef smeštaja Nebojša Stojanović.

Vrednost nadogradnje objekta Doma učenika srednjih škola je 42 miliona dinara, a investitor je Ministarstvo prosvete, nauke i  tehnološkog razvoja preko Evropske banke za obnovu i razvoj.