Knjigovodstvo i na njivama

03 obuka poljoprivrednika

Leskovac – Krajem ove godine 61 poljoprivredni proizvođač sa područja Jablaničkog okruga dobiće sertifikat o završenoj obuci za vođenje poslovnih knjiga koju sprovodi Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Leskovac.

Namera organizatora ove edukacije je da se na neki način odgovori zahtevima Zakona o porezu na dohodak koji bi trebalo da stupi na snagu 1. januara iduće godine, a odnosi se na obavezu poljoprivrednika da vode poslovne knjige. 

Nakon razgovora predstavnika Ministarstva finansija i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede odlučeno je da obavezu vođenja poslovnih knjiga imaju samo fizička lica koja ostvaruju prihod od poljoprivredne delatnosti sa statusom preduzetnika, a ne i sva registrovana poljoprivredna domaćinstva.

„Poljoprivrednici koji uvedu knjigovodstvo imaće prednosti prilikom dodele subvencija jer će na taj način biti omogućen bolji uvid u poslovanje i rad određenog gazdinstva“, objašnjava direktor Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Leskovac Bratislav Pešić. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *