Osvanule Novogodišnje tezge – Skupo i prodavcima i kupcima

06 tezge

Leskovac – Dolazak Novogodišnje euforije za mnoge Leskovčane najavljuju tezge postavljene u Bulevaru Oslobođenja.

Đakonije koje se prodaju na njima asociraju na brzi dolazak Nove godine na koji, zbog sve teže ekonomske situacije, mnogi i ne misle.

Tezge su prodavci počeli da postavljaju još jutros. Zakupno mesto za deset dana košta od 4 do 4.300 dinara. Međutim, prodavcima je ovo skupo.

„Teška su vremena. Sve je skupo. Opd ovakve vrste prodaje uspevamo jedva da skupimo kraj sa krajem. Moram da priznam da nam je zakup skup, ali šta ćemo, kako za sve tako i za nas“ priča nam jedna od prodavačica ukrasa na Bulevaru.

Sa druge strane, skupo je kupcima.

„Samo jedna saksija cveća košta 200 dinara, a moja penzija je 11.000 dinara. Da li da kupujem poklone ili da preživim?“ pita se jedna starija sugrađanka.

Na tezgama se može naći od svega po nešto – počev od novogodišnjih ukrasa kojima se kreće cena od 10 dinara za najmanje pa sve do 50 za najveće, preko čarapa, gipsanih figura, do šminke, šalova i kapa.

Ima i onih sugrađana koji se žale i tvrde da centar grada liči na pravo vašarište.

Pre nekoliko godina lokalna samouprava je odlučila da novogodišnje prodavce pomeri sa Bulevara Oslobođenja, ali su se oni zbog loše prodaje na potezu kod stare autobuske stanice žalili pa  su vraćeni na plato ispred Robne kuće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *