Ko je odgovoran za ljude koji nisu bili upisani u birački spisak?

Nova srbija

Leskovac – Primedbe na nemogućnost građana da glasaju jer njihovih imena nije bilo na biračkim spiskovima su opravdane rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama Nove Srbije načelnik Uprave za opšte poslove Slobodan Milošević.

“Mora se videti gde je nastao problem prilikom preuzimanja spiskova iz republičke baze podataka“, kazao je Milošević.

„Vrlo brzo ćemo znati ko je odgovoran i zbog čega mnogi Leskovčani nisu mogli da glasaju. Treba da se zna da sa centralnom bazom podataka ne raspolaže Gradska uprava za opšte poslove, nego Ministarstvo pravde odakle smo dobili disk sa spiskovima građana sa biračkim pravom. Videćemo gde je na toj relaciji nastao problem, koji nije smeo da se desi“, istako je Slobodan Milošević.

On je istakao da je jako zadovoljan kako je Nova Srbija, čiji je predsednik gradskog odbora, prošla na izborima za članove Saveta mesnih zajednica. Ova stranka učestvovala je na izborima u 68 od ukupno 139 mesnih zajednica i osvojila ukupno 100 mandata. U šest mesnih zajednica Nova Srbija će moći sama da formira većinu u savetima. Kako je istakao Milošević, pravi posao ljude koji su izabrani tek čeka.

U Novoj Srbiji ističu da su ovi izbori jako važni jer posle višegodišnje pauze u funkcionisanju, građani će sada moći da realizuju svoje ideje, aktivnosti, i sami rešavaju komunalne i infrastrukturne probleme.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *