Kreće nadogradnja Doma učenika

dom ucenika nadogradnja

Leskovac – Za nedelju dana počeće radovi na nadogradnji drugog sprata objekta Doma učenika srednjih škola u Leskovcu.

Celokupnu investiciju, vrednu 42 miliona dinara finansiraće Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja, izjavio je prilikom današnje posete ovoj ustanovi pomoćnik ministra za visoko obrazovanje Slobodan Stupar.

“Ministarstvo prosvete odnosno Vlada Republike Srbije godinama se trudi da ulaže u učenički i studentski standard više nego što može. Zadnjih godina izgrađen je veliki broj izuzetnih kapaciteta kao što će biti i leskovasčki Dom učenika”, rekao je pomoćnik ministra prosvete Slobodan Stupar.

“Zahvaljujući razumevanju predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i našem strpljenju u  mogućnosti smo da najavimo početak izvođenja radova na nadogradnji zgrade 2. decembra”, rekao je direktor Doma učenika srednjih škola Novica Ilić.

“Nakon završetka ove investicije leskovački Dom učenika srednjih škola više neće imati šestokrevetne i petokrevetne sobe što će značajno doprineti povećanju standarda naših korisnika, što je u osnovi i naš cilj”, rekao je direktor Novica Ilić, i dodao da ova ustanova uspešno funkcioniše i da na vreme izmiruje sve svoje obaveze a to se pre svega odnosi na smeštaj i ishranu učenika i studenata.

Rok za završetak radova je 45 dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *