Kompanija “Džinsi” u Leskovcu sledeće godine proširuje svoje kapacitete

Turska kompanija „Džinsi“ koja u Leskovcu zapošljava preko 800 radnika, početkom iduće godine proširiće svoje kapacitete za više od 1000 kvadratnih metara na lokaciji nekadašnje fabrike „Srbolek“, što će biti investicija vredna oko 1 200 000 evra, najavljeno je prilikom posete Hamija Aksoja, ambasadora Turske u Republici Srbiji, kompaniji „Džinsi“. On je u prisustvu gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i vlasnika turske firme Tanera Bujukčana, obišao pogone Džinsija na lokaciji nekadašnje fabrike „Sintetika“.

U iščekivanju novog investitora iz Turske – kompanije „Erenli“ za koju je sada već izvesno da će naredne godine otvoriti svoj pogon u Leskovcu, naš grad posetio je ambasador ove zemlje u Srbiji Hami Aksoj. Ovom prilikom je istaknuto da su ugovori o pokretanju investicije potpisani sa predstavnicima Vlade Republike Srbije, i da će Erenli uložiti 16,6 miliona evra, a u prvoj etapi zaposliti 338 radnika.

Među vodećim razlozima velikog interesovanja turskih investitora za ulaganje u Srbiju, ambasador navodi dobru saradnju  državnih vrhova, geografsku blizinu Srbije zemljama Zapadne Evrope, privrednu saradnju sa Rusijom, ali i radnu disciplinu.

Prilikom posete naglašena je izuzetno dobra saradnja sa republikom i lokalnom samoupravom grada Leskovca, o čemu svedoči i činjenica da je 2018. godine, potpisan ugovor o dugoročnom zakupu zgrade nekadašnje „Sintetike“ na  21 godinu. Pre toga, trebalo je zapušten i ruinirani objekat u potpunosti urediti i omogućiti pokretanje proizvodnje u njemu. Za to je Republika Srbija uložila 193 miliona dinara, a sama kompanija Džinsi 7,5 miliona evra.

Kao jedan od problema sa kojim je kompanija „Džinsi“ suočena u poslednje vreme navedena je zloupotreba bolovanja od strane zaposlenih. Osim toga, istaknuto je i da je epidemija virusa korona dovela do mnogih izazova za tekstilnu industriju, s obzriom na to da su mnoga tržišta bila zatvorena duži vremenski period. U tom kontekstu vlasnika kompanije naveo je značaj državne pomoći za privredu u uslovima pandemije virusa korona.

Ovom prilikom je rečeno i da postoji izrađen projekat za izgradnju vrtića za decu zaposlenih u kompaniji „Džinsi“,  čija realizacije je morala da bude odložena zbog aktuelne epidemiloške situacije, ali će se njoj pristupiti sa stvaranjem boljih uslova.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *