Konstitutivna sednica Skupštine grada Leskovca zakazana za 5. februar

Predsednik Goran Cvetanović predstavio je rad Privremenog organa za period od 3 meseca i 3 dana, odnosno od 30. oktobra do danas. Odluka o budžetu grada za 2024. godinu i Pravilnik o finansiranju neinvazivnih prenatalnih testova, čime je grad Leskovac postao prva lokalna samouprava u zemlji, koja u ovom segmentu pruža podršku trudnicama, samo su neke od najvažnjijih odluka, koje je Privremeni organ usvojio.

Privremeni organ grada Leskovca, kojeg čine četiri člana, Aleksandar Đurović, Nenad Filipović, Brankica Stamenković i Stefan Kitanović, u proteklom periodu menjao je rad gradonačelnika i njegovog zamenika, zatim 11 članova Gradskog veća i 75 odbornika u Skupštini.

Do sada je održano 12 sednica, na kojima je razmatrano ukupno 196 pitanja, među kojima su regulisanje finansijske podrške porodicama sa decom, kontrola kvaliteta vazduha na području grada, program rada javnih i javno-komunalnih preduzeća, godišnji Plan rada Štaba za vanredne situacije za 2024. godinu, a sprovedena je i javna rasprava Odluke o budžetu grada za tekuću godinu.

Predsednik Cvetanović je podsetio da su u Leskovcu u još dva navrata obrazovani Privremeni organi, od 1. avgusta 2002. do 7. februara 2003. godine i od 12. aprila 2007. do 9. juna 2008. godine.

Inače, konstitutivna sednica Skupštine grada zakazana je za 5. februar sa početkom u 9 časova, nakon koje prestaje mandat predsedniku i članovima Privremenog organa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *