Privremeni organ odlučivao o cenama za boravak u vrtiću, kao i o finansijskoj pomoći za porodilje

Cena programa obrazovanja i vaspitanja u Predškolskoj ustanovi „Vukica Mitrović“ na mesečnom nivou utvđena je u iznosu od 22.730 dinara po detetu, s tim što učešće osnivača Grada Leskovca iznosi 80 odsto, odlučeno je na sednici Privremenog organa, na kojoj je takođe usvojena i Odluka o izmeni jednokratne pomoći porodiljama sa 10 na 20 hiljada dinara za zaposlene, odnosno sa 20 na 40 hiljada za nezaposlene.

Na godišnjem nivou, cena boravka u vrtićima za program obrazovanja i vaspitanja iznosi 272.760 dinara po detetu, odnosno 22.730 dinara za jedan mesec. Za celodnevni oblik rada u trajanju od 11 sati učešće roditelja u mesečnoj ceni je 20 odsto i utvrđuje se u iznosu od 4.546 dinara, dok Grad Leskovac kao osnivač učestvuje sa 18.184 dinara. Takođe, cena koju plaćaju roditelji za boravak dece za realizaciju pripremnog predškolskog programa u poludnevnom trajanju od 4 časa dnevno je 1.007 dinara i odnosi se na mesečne troškove užine.

Data je saglasnost i na Odluku o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada, kojom se iznos pomoći povećava sa 10 na 20 hiljada dinara za zaposlene porodilje, odnosno sa 20 na 40 hiljada za nezaposlene. Povećan je i iznos pomoći za nabavku udžbenika za učenike svih razreda osnovnih škola.

Na sednici su usvojeni i predlozi odluka o izradi Plana generalne regulacije „Leteks“ u Leskovcu i Plana detaljne regulacije humanog groblja u Velikom Trnjanu, kojim se predviđa njegovo proširenje.

Između ostalog, odobren je i Predlog Operativnog plana odbrane od poplava za vode drugog reda na području grada za 2024. godinu, kojim su predviđeni radovi na čišćenju i saniranju vodotokova na 13 lokacija. Isto tako, usvojena je i izmena i dopuna Plana nabavki, kao i Predlog korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *