Koridori Srbije: Ne postoji nikakvo pomeranje na kosinama, reč je o spiranju površinskog sloja

Povodom pisanja pojedinih medija da je na kosini dva iznad autoputa u Grdeličkoj klisuri došlo do klizišta, Koridori Srbije oglasili su se saopštenjem za javnost u kojem navode da je usled obilnih padavina i naglog topljenja snega, došlo do manjeg izlivanja vode i blata u dužini od desetak metara, na desnom profilu autoputa, koji je zatvoren za saobraćaj još od oktobra 2020, a zbog izvođenja radova na kosini.  

Poslove na trajnoj stabilizaciji obišao je i vršilac dužnosti direktora Koridora Srbije Aleksandar Antić sa Aleksandrom Senićem, direktorom Sektora za upravljanje izgradnjom, Rastkom Krstićem, zamenikom šefa projekta i predstavnikom izvođača radova „Integral inženjering“.

Koridori Srbije vrše konstantan monitoring svih kosina u Grdeličkoj klisuri, na osnovu čega je ustanovljeno da ne postoje nikakva pomeranja na kosinama, niti je aktivirano klizište, već je reč samo o spiranju površinskog sloja materijala i otvaranja parapetnog zidnog platna u dužini od 6 metara.

Ovom prilikom došlo je do materijalne štete, koja je procenjena na  oko 100 hiljada doniara, a koju će otkloniti izvođač radova u okviru redovnog održavanja gradilišta, o svom trošku.

Radi bezbednosti, a usled radova na trajnoj stabilizaciji kosina, u oktobru 2020. izvršena je izmena režima saobraćaja, tako što je zatvoren desni poluprofil autoputa.

Njegova normalizacija će uslediti nakon završetka radova na kosinama, neposredno iznad trase auto-puta, a pre početka letnje sezone, zaključuje se u saopštenju za javnost Koridora Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *