Za 6 dana kontrole iz saobraćaja isključeno 38 vozača zbog nasilničke vožnje i još 40 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Pripadnici Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, u periodu od 25 do 31. januara ove godine, isključili su iz saobraćaja 38 vozača zbog nasilničke vožnje i 40 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje u Novom Sadu, Beogradu, Jagodini i Somboru.

Takođe, kada je reč o nasilničkoj vožnji, najveći broj prekršaja, ukupno 31, odnosio se na upravljanje vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, odnosno sa više od dva promila alkohola u organizmu.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom kanabisa, isključeno je iz saobraćaja 16 vozača, dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom kokaina i amfetamina iz saobraćaja isključeno po osam vozača. Kod devet vozača je utvrđeno prisustvo više vrsta psihoaktivnih supstanci u organizmu, dok su dva vozača isključena iz saobraćaja jer su odbili testiranje.

Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog ovog prekršaja u Beogradu, Kraljevu, Nišu i Boru.

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova apeluje na vozače da se ponašaju odgovorno i pridržavaju svih saobraćajnih propisa, da poštuju ograničenje propisane brzine kretanja i da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kako bi sačuvali svoje živote i živote ostalih učesnika u saobraćaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *