KRIZA – Todorović: Mora da se radi više za manje novca

vlasootince2

Vlasotince – „U svakoj krizi, pa i u ovoj u kojoj se nalazimo već godinama, mora da se radi više za manje novca“, rekao je predsednik Opštine Vlasotince Zoran Todorović na konferenciji za novinare na kojoj je govorio o troškovima i uštedi u opštinskom budžetu u prethodnom periodu.

Visina dugovanja same opštine, kao i preduzeća čiji je ona osnivač, bilo da je reč o dugovima prema radnicima ili dobavljačima, je oko 315 miliona dinara.

Kako bi isplatili ove nagomilane dugove rukovodstvo vlasotinačke opštine, prema rečima predsednika Todorovića, racionalizovalo je troškove i pooštrilo disciplinu zaposlenih pa je tako u januaru ove godine u odnosu na isti period prošle po različitim osnovama ostvarena ušteda u visini od 550 hiljada dinara. 

Interesantno je da je samo na putne dnevnice u januaru prošle godine potrošeno preko 110 hiljada dinara, a u istom periodu ove 17 600. 

Za organizovanje dočeka pravoslavne Nove godine izdvojeno je 520 hiljada dinara što je znatno manje u odnosu na prošlu kada je organizacija ovog događaja koštala 750 hiljada. I organizovanje plivanja za bogojavljanski krst bilo je duplo jefiniije.

Ove godine u tu svrhu utorošeno je 230 hiljada dinara, a prošle 480 hiljada.