LESKOVAC DOBIO HILJADU NOVIH SADNICA DRVEĆA

 

NOVA STABLA

Grad Leskovac krenuo je sa sadnjom novih stabala i formiranjem drvoreda u centru grada i na parkovskim površinama. 

Ovakva akcija pokrenuta je prvi put nakon deset godina preko Direkcije za urbanizam i izgradnju koja je nabavila hiljadu novih sadnica.

Nova stabla posađena su na igralištu na Masarikovom trgu kod Šop Đokićeve kuće, parkovima u naselju Rupe, u ulici Kralja Petra, Spomen i parku 9 Jugovića, a malo veće sadnice dobilo je naselje Dubočica 2.

“Stabla su posađena i u ulici Svetozara Markovića, Koste Stamenkovića, Južnomoravskih brigada, Stepe Stepanovića i Stojana Ljubića. Jedino čega se pribojavamo je da sadnice ponovo ne unište vandali kao pre par godina u ulicama Svetozara Markovića i Stepe Stepanovića” kazao je direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Slaviša Zlatanović.

Ulica Južnomoravskih brigada je dobila svoj drvored nakon 20 godina,  aposadiće se i nova stabla u centralnom gradskom parku, ulici Moše Pijade i duž Bulevara Oslobođenja.

Bolesno drveće biće posečeno i posađeno novo.

“Imam0 jaqko veliki problem sa lipama u Bulevaru Oslobođenja. One su jako bolesne i moraju biti posečene. Znamo da će to izazvati veliki problem ako se setimo samo da je potencijalna seča samo jednog stabla u parku izazvala pravi cirkus” rekla je Nada Gojković, inženjer hortikulture.

Među oko hiljadu novih sadnica su i nove vrste kao što su Ginko Biloba, Liliodendron, Ruj, Albizija i Mangolija. Na uličnim ostrvima biće posađena lavanda.

Krajem nedelje sadnja je planirana i u Grdelici i Predejanu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *