Leskovac: Iz gradske kase isplaćena sredstva za troškove u oblasti obrazovanja

Iz budžeta grada Leskovca, isplaćena je suma od skoro 2 miliona 890 hiljada dinara za redovne troškove obrazovnih ustanova i to za osnovno obrazovanje iznos od milion 605 hiljada dinara, dok je za srednje obrazovanje opredeljeno milion 285 hiljada dinara, saopštavaju iz Kabineta gradonačelnika.  

U nastavku saopštenja podsećaju da je u prošlosti ukupan budžeta za sve nivoe obrazovanja iznosio 400 milina dinara, dok danas za ovu oblast iznosi milijardu 323 miliona 675.000 dinara.

Energetska sanacija školskih objekata izvedena je na mnogim objektima kako centralnih školskih zgrada, tako i izdvojenih odeljenja, sa ulaganjem od 280 miliona dinara.

U više od 20 škola su poboljšani sanitarno-higijenski uslovi, kao i bezbednost učenika postavljanjem ograda, a izgrađene su i fiskulturne sale i tereni. Ukupna suma izdvojena za ove namene iznosi skoro 200 miliona dinara.

Isplate za ovu oblast, za redovne troškove i funkcionisanje školskih objekata, kao i obaveze lokalne samouprave prema zaposlenima u prosveti su uvek redovne, bez dana kašnjenja, zaključuje se u saopštenju.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *