Podnošenje prijava za omladinsku karticu do 30. aprila

Grad Leskovac je u saradnji sa Kancelarijom za mlade raspisao danas javni poziv za ostvarivanje prava na omladinsku karticu, koji će biti otvoren do 30. aprila. Mogućnost prijave imaju mladi punoletni građani, uzrasta od 18 do 30 godina, sa prebivalištem na teritoriji grada i državljanstvom Srbije.

Besplatno korišćenje bazena u Sportsko-rekreativnom centru „Dubočica“, zatim kupovina karata za predstave leskovačkog Narodnog pozorišta po sniženoj ceni, kao i popust na godišnju članarinu u biblioteci, samo su neke od pogodnosti, koje će vlasnici omladinskih kartica imati.

Ova ideja je osmišljena sa ciljem što lakšeg uključivanja mladih kako u sportska, tako i u kulturna dešavanja u gradu, istaknuto je na konferenciji za medije.

Važenje omladinske kartice je godinu dana, a izdavaće je Kancelarija za mlade na osnovu podnetog zahteva. On se može preuzeti lično u njenim prostorijama, a omogućena je i prijava elektronskim putem na sajtu kzm.gradleskovac.org.

Ovo je treća godina zaredom, kako se realizuje ovaj projekat. A da je ideja kvalitetna, govori i činjenica da su Kragujevac, Vranje, Novi Pazar i Smederevska Palanka takođe uveli izdavanje omladinskih kartica po uzoru na grad Leskovac.

U narednom periodu, kako je najavljeno, postoji mogućnost da grad Leskovac dobije Omladinski centar, koji će predstavljati novo mesto za okupljanje mladih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *