Leskovac postao član BFC kluba

Gradonačelnici i predsednici 25 lokalnih samouprava iz Srbije potpisali su danas povelju o osnivanju Kluba opština i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem (BFC klub) i obavezali da će udruženim snagama raditi na unapređenju uslova poslovanja na lokalu. Među potpisnicima je bio i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, a grad Leskovac je kao lokalna samouprava sa najvećim procentom ispunjenih kriterijuma deo predsedništva kluba.

Reč je o lokalnim samoupravama koje su prolaskom kroz program Sertifikacije opština s povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi stekle potvrdu da pružaju usluge po najvišim međunarodnim standardima.

 Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović istakla je da je članstvo u Klubu rezervisano za gradove i opštine koje rade po meri privrede, odnosno, koje, kako navodi, osluškuju potrebe privrede. Ona je najavila da će klub imati podršku stručnog tima Naled-a koji će im pomagati da se postupci od kojih zavisi razvoj investicija ubrzaju i unaprede. 

Pored grada Leskovca, članovi BFC kluba biće Niš, Kragujevac, Novi Sad, Loznica, Čačak i drugi.

Naime, sprovođenje BFC programa počelo je u Srbiji 2007. i do 2012. u njemu je učestvovalo više od 50 gradova i opština.

Od 2012. BFC prerasta u regionalni program i sprovodi se i u Hrvatskoj, BiH, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *