Nastavljeni pregovori sa potencijalnim investitorima iz Kine

Rukovodstvo Leskovca održalo je onlajn sastanak sa predstavnicima kineske kompanije zainteresovanom za pokretanje pogona za proizvodnju heparina u tom gradu.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je u utorak sa kineskim investitorom razgovarao o zakonskim regulativama koje ta firma mora da ispuni po pitanju prerade i ispuštanja otpadnih voda.

Investitor je pokazao najveće interesovanje za realizaciju projekta u Leskovcu zbog Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i gradskog kolektora koji su u potpunosti izgrađeni ulaganjem od milijardu dinara, objavio je grad Leskovac.

Projekat Upravljanje otpadnim vodama na teritoriji Leskovca podrazumeva i izgradnju kanalizacione mreže u 16 naseljenih mesta čija faza implementacije će početi uskoro, a finanasira je Vlada Holandije iznosom od osam miliona evra.

Gradonacelnik je pozvao rukovodstvo i stručne timove kineske kompanijeda dođu u Leskovac i obiđu Fabriku za prečišćavanje otpadnih voda kao i potencijalne lokacije tako da se njihova poseta očekuje u predstojećem periodu.

Mediji su prošle godine objavili da je kineska kompanija koja proizvodi medikamente za lečenje kardiovaskularnih bolesti zainteresovana da otvori ogranak u Leskovcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*