Leskovac spremno dočekuje prvi sneg

centar grada

Leskovac – Prvi sneg grad Leskovac dočekuje spremno. Direkcija za urbanizam i izgradnju je još 15 novembra u zimsko održavanje uvela izvođača radova, a na lageru ima trenutno 40 tona soli.

U Direkciji su ubeđeni da Leskovac ove godine sneg neće iznenaditi.

„Rizle takođe ima sasvim dovoljno, a naruičili smo još 100 tona soli“ kaže direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković.

milenko

U režimu održavanja puteva u zimskim uslovima dati su prioriteti.

„Prvi stepen prioriteta obuhvata glavne saobraćajnice u Leskovcu koje su izdvojene prema položaju, a značajne su za prilaze zdravstvenim ustanovama, svim obrazovnim i dečjim ustanovama, kao i prilaze javnim preduzećima, ustanovama i gradskoj upravi, prilaze grobljima, kao i ulice sa značajno strmim usponima, prilazima mostovima, ali i mostove na kojima se interveniše po potrebi kada dođe do stvaranja poledica“ objašnjava Milenković.

Inače, Uredbom vlade Republiuke Srbije, od ove godine, deo državnih puteva prešao je u ingerenciju lokalne sasmouprave. Tako će o deonici od Pečenjevca do Male Kopašnice brinuti izabrana firma na tenderu za zimsko održavanje.

Kako ističe direktor, odlična je i saranja sa Sektorom za vanredne situacije grada Leskovca koji reaguje kada već sneg zaveje saobraćajnice ili određena sela na periferiji gradske opštine.