LESKOVAČKA TOPLANA SPREMNA ZA SEZONU

Toplana_Leskovac-480x360

“Leskovačka Toplana spremno dočekuje predstojeću grejnu sezonu koja će početi 15. oktobra” – rekao je  direktor ovog Javno komunalnog preduzeća Nebojša Krstić.

On je najavio da će od ove godine u pogon ući i toplana na gas snage 10 megavata i da se čeka samo na njenu upotrebnu dozvolu.

Gas će se za grejanje koristiti samo u najhladnijim danima ili kada je vreme nešto toplije od uobičajnog zbog manje snage toplane na ovaj energent. Ove godine nabaviće se po 500 tona mazuta koji će već sutra početi da pristiže u dve cisterne dnevno i isto toliko tona uglja tako da će grejanje biti kombinovao što se energenata tiče dodao je Krstić. Značaj Toplane na gas je i u tome što će moći da se računa na nove frekventne pumpe.

“Kada sam preuzeo funkciju 6. novembra 2012. godine zatekao sam dug od 200 miliona dinara” precizirao je Krstić i naglasio da sada Toplana nikom ne duguje, a da su poboljšani kvalitet grejanja i naplata.

Obaveze prema Direkciji za Robne rezreve redovno se izmiruju, a problem od 160 miliona dinara duga prema Toplani lokalne samouprave, inače nasleđenog ,rešiće se reprogramom istakao je direktor ovog preduzeća i apelovao na sve korisnike usluga da pristupe ugradnji mernih uređaja jer će time moći da se uštede značajna sredstva.