Leskovački poslanici: Neviđena politička nezrelost narodne poslanice iz Niša!

sanjaj

Leskovac / Niš – Narodna poslanica Sanja Jeftić Branković podnela je amandman na Zakon o budžetu Republike Srbije kojim traži veća sredstva za Niš prilikom raspodele nenamenskog transfera po jedinicima lokalne samouprave.

Naime, ona predlaže zamenu predviđenih sredstava između Niša i Leskovca u skladu sa Zakonom o finansiranju lokalne samouprave.

Narodni poslanici iz Leskovca kažu da ovaj amandman nema podršku u skupštini, a ovakav potez pripisuju nedovoljnom političkom iskustvu koleginice iz Niša.

skupstina-srbije

U predlog Zakona o budžetu za 2014. godinu koji se odnosi na raspodelu nenamenskog transfera po jedinicama lokalne samouprave Niš je predstavljen sa iznosom od oko 633 miliona i 9 stotina hiljada dinara, a Leskovac sa iznosom od oko 896 miliona i 9 stotina hiljada.

Aleksandar-Pejcic

„Tačno je da se raspodelom nenamenskog transfera i Niš nalazi u nazavidnom položaju, ali, bez obzira na to, građani Leskovca po svim zakonskim odredbama mogu da računaju na navedena sredstva“, rekao je narodni poslanika Aleksandar Pejčić i dodaje da je potez poslanice Branković neprincipijalan.

„Ovakav amandman je potpuno neprihvatljiv i one nema podršku ni drugih poslanika iz Niša“, istakla je poslanica Ujedinjenih regiona Srbije Snežana Stojanović Plavšić. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *