Leskovački studenti otputovali na Zlatibor

Oko 40  studenata iz Leskovca koji studiraju na 18 različitih fakulteta u Srbiji, otputovalo je danas na Zlatibor, u okviru programa koji nosi naziv „Susreti leskovačkih studenata“. Njihovo putovanje i boravak na planini finansirani su uz pomoć leskovačkih društveno odgovornih privatnih kompanija.

Ideja za organizovanje ovog putovanja, nastala je pre dve godine, kada je Stefan Kitanović, sadašnji gradski većnik, o svom trošku omogućio pojedinim studentima da otputuju na Zlatibor.

Ovog puta odlazak je realizovan uz podršku lokalne samouprave i pojedinih kompanija. U ime studenata zahvalila se Miljana Stošić, studenkinja Medicinskog fakulteta.

Kao i kod drugih programa koje realizuje grad Leskovac, poput ekskurzije za nosioce Vukove diplome i novčanih nagrada, i ovog puta prioritet su imali studenti sa visokim prosekom, koji su uz prijavu morali da prilože i svoj CV. Stefan Kitanović, gradski većnik zahvalio se kompanijama koje su pomogle da se ovo nagradano putovanje realizuje.

Studenti će na Zlatiboru boraviti tokom naredna tri dana, a za njih će, uz slobodne vreme koje će imati za druženje i zabavu, biti organizovane radionice i seminari.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *