Veliki uspeh leskovačkih studenata gastronomije na “Gastro kupu Srbije”

Ekipa studenata gastronomije Odseka za poslovne studije Akademije „Južna Srbija“, proglašena je za sveukupnog pobednika u kategoriji juniora na petom Međunarodnom takmičenju profesionalnih kuvara „Gastro kup Srbije“ u Novom Sadu, osvojivši 16 zlatnih, jednu srebrnu i dve bronzane medalje. Još jedan pehar došao je u Leskovac zahvaljujući Nemanji Stevanoviću, kapitenu ove ekipe, koji je proglašen za najboljeg šefa juniora.Ekipu gastronoma koja je predstavljala leskovački Odsek za poslovne studije, činilo je pet studenata: Sana Ibišević, Sara Aranđelović, Marko Lazarević, Nemanja Stevanović i Petar Majstorović. Njih su predvodila dva profesora: Ivica Zdravković i Momčilo Conić.Pored činjenice da je i ove godine upisan maksimalan broj studenata, jedna od karakteristika smera „menadžment tehnologije hrane i gastronomije“ je stalno učešće njegovih studenata na međunarodnim takmičenjima.

Ovo je bio treći put da se odsek u Leskovcu predstavlja na Međunarodnom takmičenju profesionalnih kuvara „Gastro kup Srbija“. Ove godine u konkurenciji je bilo oko sto takmičara iz zemlje i regiona.

Međunarodna manifestacija „Gastro kup Srbija je takmičenje profesionalnih kuvara i država se peti put zaredom, ovog puta kao deo Poljoprivrednog sajam u Novom Sadu.

Svi učesnici „Gastro kupa Srbije“ koji se ovog puta održao u sklopu Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, nadmetali su se u pripremanju jela od piletine, od testenine, modernog nacionalnog jela, nacionalne postavke hrane i restoranskog menija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *