![](https://www.tvl.rs/wp-content/uploads/2021/09/IMG-f23b6a1d74cb2b8ca42af9ff552d6666-V-edited.jpg)
Ekipa studenata gastronomije Odseka za poslovne studije Akademije „Južna Srbija“, proglašena je za sveukupnog pobednika u kategoriji juniora na petom Međunarodnom takmičenju profesionalnih kuvara „Gastro kup Srbije“ u Novom Sadu, osvojivši 16 zlatnih, jednu srebrnu i dve bronzane medalje. Još jedan pehar došao je u Leskovac zahvaljujući Nemanji Stevanoviću, kapitenu ove ekipe, koji je proglašen za najboljeg šefa juniora.
![](https://www.tvl.rs/wp-content/uploads/2021/09/IMG-05edc1389c61da4ac73fe0fa69ce206b-V-edited.jpg)
Ekipu gastronoma koja je predstavljala leskovački Odsek za poslovne studije, činilo je pet studenata: Sana Ibišević, Sara Aranđelović, Marko Lazarević, Nemanja Stevanović i Petar Majstorović. Njih su predvodila dva profesora: Ivica Zdravković i Momčilo Conić.
![](https://www.tvl.rs/wp-content/uploads/2021/09/IMG_20210922_102311232-edited-scaled.jpg)
Pored činjenice da je i ove godine upisan maksimalan broj studenata, jedna od karakteristika smera „menadžment tehnologije hrane i gastronomije“ je stalno učešće njegovih studenata na međunarodnim takmičenjima.
![](https://www.tvl.rs/wp-content/uploads/2021/09/IMG-ef2518999a08a762a839fe764ce5fd94-V-edited.jpg)
Ovo je bio treći put da se odsek u Leskovcu predstavlja na Međunarodnom takmičenju profesionalnih kuvara „Gastro kup Srbija“. Ove godine u konkurenciji je bilo oko sto takmičara iz zemlje i regiona.
Međunarodna manifestacija „Gastro kup Srbija je takmičenje profesionalnih kuvara i država se peti put zaredom, ovog puta kao deo Poljoprivrednog sajam u Novom Sadu.
![](https://www.tvl.rs/wp-content/uploads/2021/09/IMG-948f8314b076161c77447df9ee16ec69-V-edited.jpg)
Svi učesnici „Gastro kupa Srbije“ koji se ovog puta održao u sklopu Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, nadmetali su se u pripremanju jela od piletine, od testenine, modernog nacionalnog jela, nacionalne postavke hrane i restoranskog menija.