“Leskovačko pivo”, novi proizvod Zanatske pivare Vučje

Od danas se u pojedinim leskovačkim prodavnicama i ugostiteljskim objektima može pronaći „Leskovačko pivo“. Reč je o novom proizvodu Zanatske pivare iz Vučja, napravljenom od prirodnih sastojaka, tradicionalnom metodom, koja ne uključuje filtriranje i pasterizaciju.

Filip Jorgaćević, vlasnik pivare iz Vučja, jedan je od mladih ljudi koji su se nakon dugogodišnjeg boravka u inostranstvu vratili u rodni kraj. Posao proizvodnje piva pokrenuo je 2018. godine.

Brend koji smo tada razvili plasiramo prvenstveno na tržište u Beogradu i Novom Sadu. To su L piva, jačeg ukusa i gorčine, sa velikom količinom hmelja, ističe Jorgaćevič.

Međutim, još u periodu osnivanja pivare došao je na ideju da na tržište plasira premium lager vrstu piva, čiji će ukus biti prepoznatljiv stanovnicima leskovačkog kraja. Na usavršavanju recepture za proizvodnju „Leskovačkog piva“ radilo se pune tri godine. Kupcima su sada dostupne tri vrste ovog brenda, svetlo, dimljeno i crno.

To je zanatsko pivo, napravljeno na tradicionalan način. Koristimo samo ječam, kvalitetan uvozni, zatim hmelj, kvasac i vodu, koja je u ovom kraju poznata po mekoći. Reka Vučjanka je druga najmekša reka u Evropi, a mekoća vode je veoma važna za pivo, dodaje naš sagovornik.

Kako navodi, proizvodnju zanatskih piva započeo je sa ciljem da na naše tržište plasira drugačiji proizvod, ali i u nameri da pruži doprinos razvoju turizma u vučjanskom kraju, koji, po njegovom mišljenju, ima ogroman potencijal za razvoj ove privredne grane.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *