Leskovčani bezbrižni u srcu ukrajinskih nemira? – FOTO

milan conic levo - nasi studenti u ukrajini

Lugansk/Leskovac – U Lugansku u  Ukrajini,  koji je zahvaćen demonstracijama živi osam studenata iz Leskovca, petnaestak iz Lebana, Bojnika i Vlasotinca i još desetak iz Niša.

Roditelji su zabrinuti za njihovu bezbednost jer se nemiri dešavaju svega stotinak metara od studentskog doma u kome borave, ali u Ambasadi kažu da nema razloga za brigu jer su sa svima njima u kontaktu.

studenti 2

U Lugansku živi 47 naših državljana, uglavnom studenata muzičke akademije i četiri fudbalera, u Donjecku su dva studenta muzičke akademije i oko 15 zaposlenih u građevinskom sektoru.

Studente, među kojima je i dvadesetak iz naših krajeva, pre dva dana posetio je Ambasador Srbije u Kijevu Rade Bulatović.

rade bulatovic

“Studenti se trude da funkcionišu normalno. Posećuju predavanja. Mnogi od njih bi trebalo da diplomiraju za petnaestak dana i na to su usredsređeni. Nisu imali nekih velikih problema. Jedino nisu mogli da podižu novac nekoliko dana jer zbog demonstracija bankomati nisu radili nekoliko dana” ispričao je u telefonskom razgovoru za našu televiziju Rade Bulatović, ambasador Srbije u Ukrajini.

Milan Conić je apsolvent muzičke akademije na odseku za klavir. Za petnaestak dana bi trebalo da diplomira.

milan conic 2

Roditelji su zabrinuti za njegovu bezbednost, iako su sa njim u kontaktu svakog dana.

milanova majka

“Svakodnevno se čujemo preko Skypa. Situacija nije nimalo bezazlena. Svega sto metara od njihovog doma demonstranti prave nerede. Tokom čitavog dana i noći spuštene su im roletne na prozorima. Nama rodtieljima kažu da ne brinemo, ali to jer jače od nas. Volela bih da se moj Milan vrati kući što pre” rekla nam je Milanova majka Sanja Conić.

studenti 4

U Ambasadi naše zemlje u Ukrajini ipak kažu da većih razloga za brigu nema. Bulatović je ukazao na to da se protesti odvijaju u centralnim gradskim zonama, dok je u ostalim delovima mirno.