Leskovčani piju jednu od najkvalitetnijih voda

Na osnovu ocene Instituta za javno zdravlje Srbije, grad Leskovac, pored Valjeva, ima najbolju i najkvalietniju vodu za piće kojom se snabdeva iz Postrojenje za preradu i prečišćavanje površinske vode iz akumulacije “Barje” u Gorini, istakla je Dragoslava Spasić, tehnolog u proizvodnji u ovoj fabrici.

Proces prečišćavanja se obavlja u četiri faze, među kojima je prva dezinfekcija ozonom.

Voda do fabrike dolazi u dve linije, od kojih svaka ima kapacitet po 420 litara. Sada se radi sa 300 litara u sekundi, s obzirom na to da su tolike potrebe grada i korisnika. Kada je projektovana, fabrika je zamišljena kao regionalni vodovod koji može da snabdeva Lebane, Vlasotince i druge opštine u okrugu.

Predstavnici grada Leskovca posetili su fabriku u Gorini i ovom prilikom istakli značaj očuvanja životne sredine, čiji je važan aspekt izgradnja Postrojenja za preradu otpadnih voda u Bogojevcu i kanalizacione mreže za veliki broj naseljenih mesta.

Inače, postrojenje je počelo sa radom 11.marta 2011. godine, Rešenjem o odobrenju puštanja fabrike kao dela regionalnog sistema “Barje” u probni rad, donetim od strane Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, a na predlog komisije za tehnički prijem objekta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

POGLEDAJ KOMENTARE