Osnovna škola u Bunuškom Čifluku, vaspitno-obrazovna ustanova stara skoro 150 godina

U susret obeležavanju 150 godina od postojanja Osnovne škole u Bunuškom Čifluku, sprovedeni su određeni radovi na njenom uređenju i poboljšanju uslova za boravak dece.

Reč je o vaspitno-obrazovnoj ustanovi koja je osnovana davne 1872.godine, a tek 1977. pripojena Osnovnoj školi „Bora Stanković“ u Vučju. Danas školu pohađa 160 učenika od prvog do osmog razreda.  U toku prošle i ovde godine ovde su novim nameštajem opremljene dve učionice, kompletno je zamenjena stolarija, rekonstruisani su podovi, obavljena je kupovina novih peći za sve učionice, a postavljen je i video nadzor. Pored toga, uređena je spoljašnost škole, a radi se i na izradi projekta za parno grejanje. Jedno od značajnijih ulaganja je ono koje je podrazumevalo priključenje školskog objekta na vodovodnu mrežu 2018, podsetio je Miodrag Stojilković, direktor OŠ „Bora Stanković“ Vučje. 

Ulaganje u obnovu izdvojenog odeljenja u Bunuškom Čifluku pratile su i investicije u matičnu školu. Tako je prošle godine rešen višegodišnji problem sanacije krova, rekonstruisan je parket u fiskulturnoj sali, kao i dvorište i postavljena je nova ograda. Takođe, izrađena je i projektno-tehnička dokumentacija za energetsku sanaciju.

Inače Osnovan škola „Bora Stanković“ u Vučju ima 566 učenika u matičnoj školi i još pet izdvojenih odeljenja u Bunuškom Čifluku, Belom Potoku, Brzi, Nakrivnju i Čukljeniku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*