Lokalna vlast odlučila da bojkotuje Televiziju Leskovac

prilog (1)

Leskovac – Šefovi odborničkih grupa stranak na vlasti  u Leskovcu danas su potpisali odluku da neće učestvovati u emisiji „Rapsričavanje“ lokalne Televizije Leskovac „dok se ne promeni odnos ove medijske kuće prema lokalnom rukovodstvu“.

Dopis je zapravo stigao iz GrO Srpske napredne stranke, a potpisali su predstavnici 10 partija koje su na vlasti: SNS, JS, NS, SPS, DSS, Aktivna Srbija, PSS, Pokret socijalista, PUPS i SDP.

Emisija „Raspričavanje“ koncepirana je tako da o određenoj temi i problemima sa kojima se susrteću građani Leskovca, govore po dva predstavnika opozicionih i partija na vlasti.

Glavna i odgovorna urednica TV Leskovac, inače i autor emisije „Rasprtičavanje“ Nataša Đorđević kaže da će se emisija  i dalje emitovati u redovnom terminu i da svaki pokušaj da se spreči javno iznošenje istine u Leskovcu neće uspeti.

natasa

„Ne znam šta to znači da promenimo odnos prema lokalnoj samoupravi i ne znam kako smo to medijski linčovali gradonačelnika, pa bih volela da mi on to odgovori. Uređivačka politika ove kuće neće se menjati i uvek ćemo govoriti istinu i nastaviti objektivno da informišemo javnost o svemu što se dešava u ovom gradu. Žao mi je što nemammo ni jedan povod da pišemo hvalospeve op bilo kome“ kaže Đorđevićeva.

Interesantno je da ova kuća, koja postoji 21 godinu, nikada do sada nije bila u sličnoj situaciji.

Zapanjujuće je to da se lokalni rukovodioci pojedinih vladajućih stranaka zapravo ograđuju od ovakve odluke, a pojedini nisu bili ni upoznati sa njom.

„Ja sam to prvi put čuo danas i mogu da kažem da će Jedinstvena Srbija uvek bbiti dostupna svim medijskim kućama ki učestvoati u svim emisjima kada budemo pozvani. Moj lični stav je da istina mora da izađe na čistinu ma koliko to nekoga bolelo. Emisije vaše televizije redovno pratim i voleo bih da učestvujem u njima“ kaže  Nenad Filipović, predsednik GRO Jedinstvene Srbije.

Prvi čovek leskovačkih socijalista Aleksandar Đurović kaže da je podržao odluku koalicionih partnera samo iz razloga što su, kako je rekao, „verni koalicioni partneri“.

djurovic

Na pitanje novinara u čemu je televizija nekorektna prema lokalnom parlamentu Đurović je kazao:

„Nemam pojma. Stvarno ne znam. Znate koga to treba da pitate. Ja nisam čovek koji to može da objasni. Mi smo samo seli i dogovorili se da ne učestvujemo u emisijama“ istakao je Đurović.

Inače, predstavnici misije OEBS u Srbiji i novinarskih udruženja NUNS i UNS posetili su danas Leskovac zbog konstatnih napada gradonačelnika Gorana Cvetanovića nma pojedine novinare i medijske kuće. Oni su razgovarali sa novinarima iz ovog grada, a zatim i sa gradonačelnikom i predstavnicima policije u Leskovcu.