Vranjanci oteli poštu Leskovcu

posta

Leskovac – Leskovačka pošta će od 1. jula biti Radna jedinica novoformirane Regionalne jedinice sa sedištem u Vranju ukoliko se primeni odluka o novoj teritorijalnoj organizaciji Javnog preduzeća Pošta Srbije, saznaje Televizija Leskovac.

I ovim su Vranjanci pokazali da imaju jači lobi od Leskovčana u pridobijanju regionalnih institucija o čemu su u gradu već uveliko priča.

» Očigledno je da prilikom donošenja ove odluke Izvršnog odbora Pošta Srbije nisu bili presudni ekonomski već politički kriterijumi. Prilikom donošenja jedne ovakve odluke proradila politička linija SPS na vlasti u Vranju – PUPS (ima generalnog direkotra Pošte Srbije)  i Jedinstvena Srbija jer je regionalnu ispoostavu izgubio Kragujevac na račun Jagodine« kaže za našu televiziju dobar poznavalac prilika koji je učestvovao u donošenju ovakve odluke, a koji je želeo da ostane anoniman.

Zvanično informaciju o ovome nismo mogli da dobijemo od Direktoira  RJ Pošte u leskovcu Jovana Zeca.

Leskovčaka pošta je prema zvaničnim dokumentima centrale svrstana u poštu četvtrog, a Vranja petog reda po obimu poslovanja. Uz to Leskovčani imaju mnogo veći obrt novca, ako ne zbog drugog onda zbog duplo većeg broja stanovnika i više sklopljenih ugovora, a kako će Vranje biti sedište Regionalne jedinice i za područja Topličakog i Pirotskog okruga Leskovac je i prirodno geografsko središte.

»Ubuduće bi leskovčaka pošta imala status Radne jednice van sedišta regiona što opravdano dovodi u pitanje održanje nivoa plata svih zaposelnih sem poštara i šaletrskih službenika kažu naši izvori što bi ako se dogodi osim manjih plata za službenike dovelo i do smanjenja količine novca koji se sliva u gradski budžet.  Da da se ne radi o malim parama govori i mogućnost da se plate smanje u proseku i za pet hiljada dinara sem pomenutih radnih mesta  sa najnižim koeficijentima« ističu naši dobro obavešteni izvori.

Leskovčka pošta trenutno ima preko 230 zaposlenih koji se boje da će im plate biti smanjenje a u perpsktivi i za svoja radna mesta jer će se ubuduće važne odluke donositi u Vranju.