Lopovi za nedelju dana dva puta opelješili tehniku iz škole u Vinarcu

kra]a 1

Leskovac/Vinarce – Osnovna škola „Milutin Smiljković“ u Vinarcu bila je noćas meta vandala. 

kra]a 2

Iz škole je odneto 15 monitora, 3 kompjutera, pet vajsa, a sva preostala oprema u kabinetu informatike je van upotrebe. Šteta je procenjena na oko 700 hiljada dinara.

kra]a 3

„Ovo je inače drugo obijanje školske zgrade za nepunih nedelju dana. Prvo se dogodilo u noći između 23. i 24. januara. Tada su iz škole odneta dva lap topa, fotografski aparat, mikrofon i kompjuter iz kancelarije direktora u kome su se nalazili svi dokumenti neophodni za funkcionisanje ustanove. Objekat nema video nadzor ni alarm kao ni noćnog čuvara, a kako se nalazi na kraju sela u zoni bez bilo kakvog osvetljenja bio je laka meta za obijanje“ rekao je direktor škole Nenad Cekić.

Informatička oprema koja je noćas ukradena odneta je iz informatičkog kabineta koji je opremilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u okviru projekta „Digitalne škole.

kradja 4

 

Ceo kabinet imao je video bim, lap top i 25 računara, a većina njih je sada kompletno nefukcionalno jer su iz njih lopovi iščupali sve ono što može se da proda. Šteta za školu i učenike je neprocenjiva.

Pripadnici Policijske uprave u Leskovcu obavili su uviđaj, a za počiniocima se traga.