Medveđa učesnik Konferencije o mineralnim resursima

Jubilarna Konferencija o mineralnim resursima, međunarodnog karaktera, održava se već 10 godina zaredom. Ove godine, zbog uticaja aktuelne pandemije, konferencija je održana online.  Drugog dana konferencije na temu „Rudarstvo i lokalne zajednice – Uticaj pandemije na regionalni razvoj“, učešće je uzela i opština Medveđa.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić je, u drugom danu ove prestižne međunarodne konferencije, izneo presek stanja vezan za korona virus, kao i zajedničku saradnju sa kompanijama koje vrše istraživanje i rudarenje na teritoriji opštine Medveđa.

Ovogodišnja konferencija je pružila dragocen uvid u informacije o rudarsko-geološkim projektima u Srbiji i drugim zemljama, na kojoj su predstavljeni primeri najbolje prakse u domenu održivog rudarstva, o izazovima sa kojima se sreću žene rukovodioci u rudarskoj industriji, o inovacijama u rudarskoj opremi i tehnologijama, kao i o mogućnostima finansiranja u geologiji i rudarstvu, zatim o uticaju rudarstva na lokalnu samoupravu,o važnosti projektnog finansiranja u rudarskom sektoru i ostale važne teme.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*