Milion dinara za kićenje grada starim ukrasima

01 kicenje grada

Leskovac – Sa Novogodišnjim kićenjem grada krenuće se polovinom decembra najavio je direktor Leskovačke Direkcije za urbanizam i izgradnju Slaviša Zlatanović. Pored grada, pod prazničnim svetiljkama osvanuće i centar Grdelice i Vučja.

Za praznično kićenje iz budžeta grada izdvojeno je milion i sto hiljada dinara. Na tenderu je ovaj posao dobila firma Jeftović DOO iz Bora koja trenutno vodi računa o gradskom osvetljenju. Kitiće se već postojećim svetiljkama, ali sam centar grada  će biti dekorisan malo drugačije u odnosu na prethodne godine.

U Leskovačkoj turističkoj organizaciji, koja je vlasnik svetiljki kažu da one nisu zamenjene četiri godine. Direktor TOLA-a, Žikica Nestorović apeluje na gradske vlasti da obezbedi nove svetiljke jer su do pre pet godina obnavljane svake godine.

Kako kaže Zlatanović, bitno je da će grad biti na vreme okićen, a pored samog bulevara i gradskog parka, okićena će biti i Radnička ulica, naselje Dubočica i ulica Stepe Stepanovića.

A u Turističkoj organizaciji Leskovca kažu da još uvek ne znaju da li će i ove godine na centralnom gradskom trgu biti organizovan doček nove godine i da li će Leskovčane zabavljati neko od poznatih pevača jer to još uvek nije ugovoreno sa gradskim vlastima. Prošle godine, za novu godinu na trgu je pevao Haris Džinović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *