DS: Nepotizam gradonačelnika prelazi sve granice ukusa

04 ds

Leskovac – Demokratska stranka u Leskovcu uputila je javni politički protest zbog imenovanja bivše supruge gradonačelnika Leskovca, Dragane Cvetanović za direktorku Gimnazije.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare, reč je čistom nepotizmu prvog čoveka grada.

„Onog trenutka kada je bivša supruga Gorana Cvetanovića, Dragana Cvetanović, imenovana za direktorku Leskovačke Gimnazije, pokazalo se da je loša praksa svih stranaka da sve javne i državne  institucije svojataju kao svoje prevaziđena i prerasta u porodični posed“upozoravaju Leskovačke demokrate.

„Demokratska stranka smatra da je to izraz čistog nepotizma“, rekao je Miladinović, ne dovodeći u pitanje zakonitost sprovođenja konkursa i lični i profesionalni integritet profesorke Cvetanović.

„Način na koji se u Leskovcu vrše zapošljavanja, postavljenja i kadrovanja i politika koju u poslednje vreme promoviše Srpska napredna stranka (SNS) i gradonačelnik, prete uspostavljanju autokratije jednog čoveka i jedne partije, u ovom slučaju SNS-a“, kazao je Miladinović.

Demokrate su uputile i poziv svim građanima da se uključe u rad novoformiranih resornih odbora ove stranke i daju svoj doprinos razvoju grada.

Miladinović je dodao da će Demokratska stranka podržati sve dobre poteze vlasti u Leskovcu, ali kako tvrde, do sada ih je bilo jako malo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *