Ministarstvo zdravlja uvelo telefonski broj ukoliko sumnjate da ste zaraženi korona virusom

Ministarstvo zdravlja Srbije saopštilo je da je u cilju prevencije uveden telefonski broj 064/8945-235 na koji se mogu javiti svi građani koji dolaze iz kineskog grada Vuhana i drugih područja zahvaćenih korona-virusom ukoliko imaju bilo kakve simptome respiratornih infekcija ili sumnje na iste.

Kako se očekuje povećan priliv ljudi iz ovog područja usled proslave kineske nove godine, Ministarstvo zdravlja odlučilo se na uvođenje ovog posebnog broja za hitne medicinske intervencije.

Odmah po pozivu navedenog broja, ekipe za hitnu medicinsku pomoć opremljene zaštitnom opremom pružiće pomoć i transportovati lice  na Kliniku za infektivne i tropske bolesti gde će biti sprovedena opservacija i kompletna dijagnostika, kao i dalje lečenje ukoliko je potrebno.

Ministarstvo zdravlja i ovom prilikom naglašava da je država Srbija blagovremeno preduzela sve neophodne mere zaštite kako bi sprečila pojavu korona virusa u našoj zemlji, postavljene su termovizijske kamere na aerodromima, obezbeđeni su neophodni reagensi za potvrđivanje virusa.

U skladu sa preduzetim merama, kao i dosadašnjim informacijama Svetske zdravstvene organizacije  o širenju i stepenu smrtnosti od korona virusa, razloga za paniku i uzbunjavanje građana nema, a Ministarstvo zdravlja nastaviće da svakodnevno prati dalji razvoj situacije i preduzima sve neophodne mere zaštite, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *