Na koji način će se izvoditi praktična nastava u Medicinskoj školi

Učenici Medicinske škole u Leskovcu praktični deo nastave od 1. septembra  neće obavljati u zdravstvenim ustanovama, kao što je to ranije bio slučaj, već u samoj zgradi škole, u kabinetima specijalno opremljenim za tu svrhu. Prilikom praktičnog rada posebno će se voditi računa da se ispoštuju sve mere i preporuke propisane od strane nadležnih.

Marija Savić, direktorka Medicinske škole je istakla da je, zbog aktuelne epidemiološke situacije, najkomplikovanija realizacija nastave u medicinskim školama u Srbiji i da je pronalaženje adekvatnog rešenja za njih bio veliki izazov.

„Mislim da smo našli najbolje moguće rešenje. Naime, praktična nastava koja se odvija u zdravstvenim ustanovama prevashodno u Opštoj bolnici Leskovac, zatim u Zavodu za javno zdravlje, Dečjem dispanzeru, Domu zdravlja i Ustanovi za odrasle i starije– ta baza se sada izmešta i mi to premeštamo u naše kabinete u Medicinskoj školi, po određenom rasporedu – objašnjava direktorka Savić.

Što se teorijske nastave tiče, učenici prvog razreda će nastavu pratiti u školi, dok će za ostale razrede biti sproveden takozvani kombinovani B model nastave.

 „Ove godine fokus smo stavili na prvi razred, koji će se podeliti u dve grupe i simultano će raditi u školi. Dakle, jedna grupa i druga grupa u isto vreme u školi po 15 učenika u učionici. Prvi razred je, dakle, apsolutno pokriven u školi. Što se drugog razreda tiče, samo će prva grupa ići na neposrednu nastavu, a druga grupa će imati online nastavu u tzv „Google učionici“. Treći i četvrti razred ima apsolutno vežbe po kabinetima, a teorija će biti u školi, dakle, jedna grupa u školi, druga online nastavu – navodi Marija Savić, direktorka Medicinske škole  u Leskovcu. 

Prilikom izvođenja teorijske i praktične nastave, učenici i zaposleni u ovoj školi biće u obavezi da se pridržavaju svih mera i preporuka propisanih od strane nadležnih u cilju suzbijanja i sprečavanja širenja virusa korona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

POGLEDAJ KOMENTARE