Od 1. septembra kreće redovni red vožnje sa svim „đačkim“ polascima

Od prvog septembra, javni gradski i prigradski prevoz putnika na teritoriji grada Leskovca, odvijaće se po uobičajenom redu vožnje sa svim đačkim polascima, s obzirom na to da se letnji raspust završava.

Mere i preporuke Vlade Republike Srbije za sprečavanje  i suzbijanje  zarazne bolesti Kovid 19 ostaju na snazi.

Javni gradski i prigradski prevoz putnika na teritoriji grada Leskovca počev od 1. septembra 2020. obavljaće  se po utvrđenim redovima vožnje uz primenu  hemijsko-epidemioloških mera u skladu  sa preporukama za javni prevoz Zavoda za javno zdravlje Leskovac – kaže šef Odeljenja za komunalno-stambene poslove, saobraćaj Dragan Nikolić. 

Pored ostalog, za putnike, ali i vozače i druga službena lica u prevozu ostaje obavezno nošenje zaštitnih maski, kao i poštovanje fizičke distance.

„Mere kojih treba da se pridržavaju prevoznici i putnici su sledeće: vozilo pre polaska  i dolaska  sa linije oprati i dezinfikovati , u vozilo je  potrebno vidno obeležiti mesta koja se koriste uz primenu mera socijalne distance  između putnika,  a na podu obeležiti smer kretanja u vozilu – objašnjava Nikolić, uz napomenu da klima uređaj ne sme biti uključen. 

Podsetimo, vanredna situacija na području grada Leskovca ukinuta je u ponedeljak, 24. avgusta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*