Na kupalištu u Vlasotincu obučavaju profesionalne čuvare plaže

vlasotince

Vlasotince – Na gradskom jezeru u Vlasotincu u toku je stručna obuka spasilaca koji će nakon što dobiju licencu od Udruženja spasilaca na vodi Srbije brinuti o bezbednosti posetilaca na ovom popularnom kupalištu.

Obezbeđivanje licenciranih spasilaca jedan je od uslova koji lokalna samouprava mora da obezbedi kako bi od „Srbijavoda“ dobila saglasnost za spuštanje brane i otvaranje sezone na kupalištu.

Obuku momaka koji bi trebalo da tokom letnjih meseci brinu o bezbednosti kupača obavljaju instruktori Udruženja spasilaca na vodi Srbije.

nagradna igra

Stručno osposobljavanje obuhvata časove teoretske i praktične obuke, kao i odgovarajuća završna testiranja, čime kandidati, pod uslovom da su uspešno završili ova testiranja, stiču licencu.

Pored licenciranih spasioca koji će se ove godine po prvi put naći na kupalištu, lokalna samouprava pobrinula se i da kvalitet vode za kupanje bude veći zbog čega je izvršen remont pumpi za prečišćavanje vode u Manastirištu.  

Ove godine, prema najavama, na kupalištu u Vlasotincu biće opremljen i sanitarni čvor za po tri ženska i muška toaleta, kao i kabina za presvlačenje.